Problemen met inloggen op iPhone en iPad met MFA Woensdag 17 mei 2023 17:24:00


Er zijn problemen met het inloggen op iOS toestellen die de nieuwste update gehad hebben van de KU Leuven Authenticator. Gebruikers die gebruik maken van de KU Leuven Authenticator knop of de pop-up "open de KU Leuven Authenticator app" krijgen de melding dat de app niet geïnstalleerd is.

Als dit gebeurt, kan je best inloggen met je gebruikersnaam + wachtwoord en op de knop "Log In" klikken. Normaal gezien ontvang je dan een pushmelding (een strook op je scherm, zoals wanneer je een berichtje krijgt).

Indien je deze pushmelding niet krijgt, check dan zeker of je de app wel toestemming hebt gegeven om pushmeldingen te sturen (Instellingen > KU Leuven Authenticator > Meldingen).

Als de push-meldingen dan nog steeds niet toekomen, controleer dan ook dat je geen focus modus hebt aanstaan (Instellingen > Focus). Als je die wel hebt aanstaan, zet je de focus modus best even uit om in te loggen of geef je de KU Leuven Authenticator toestemming om je toch meldingen te sturen wanneer de focus modus aan staat. Dit doe je door je gebruikte focus modus te selecteren en dan op het vak "apps" te klikken.

We werken zo snel mogelijk aan een oplossing.

https://status.kuleuven.be/detail.php?id=6052